Buna fetelor!

Cand te casatoresti, totul e nou, si in domeniul culinar la icneput toate-s noi. Cel putin asta e valabil la mine.

Saptamana trecuta am facut un chec. Si pentru ca a iesit foarte bun, va las reteta. Merge foarte repede!

De ce aveti  nevoie:

  • 3 oua
  • 300 grame zahar
  • aprox 100 ml ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 300 grame faina
  • 1 plic praf copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • cacao (2-3 linguri, recomand 3 :D)
  • zahar vanilat sau esenta de de vanilie (eu am folosit zahar vanilat)

Cum se prepara:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Cele 3 albusuri se bat spuma.

Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si praful de copt stins in putin otet.

Apoi se incorporeaza ablusurile batute spuma amestecand de jos in sus.

Aceasta compozitie se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a cele 3 linguri cacao.

Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.

Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.

Se lasa sa se raceasca se taie felii si se serveste langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.

Era cat pe ce sa uit.. Eu, dupa ce am pus in yava de chec portia cu zaharul vanilat... am pus bucati de ciocolata (nu conteaza marca, sau daca e cu alune sau nu, a mea a fost si cu alune) pentru ca cu cioco e si mai bun checul..:D

Pofta buna!

P.S: Pentru nelamuriri va stau la dispozitie :D

Comments   

 
0 #11 Ioana Herman 2011-02-02 18:23
:oops:
Quote
 
 
0 #10 Ioana Herman 2011-02-02 18:23
Multumesc pt sugestie Gabi. La unele prajituri cu zeama de lamaie..dar aici era cu otet..:) o sa incerc data viitoare si cu lamaie :D
Quote
 
 
+2 #9 husbandul 2011-02-02 16:37
e delicios....si nu zic asta sa-mi laud sotia...se pricepe...love ya
Quote
 
 
0 #8 gabi 2011-02-01 23:44
praful de copt se stinge cu zeama de la lamaie sii mai razalesti si din coaja de lamaie un pic in aluat pt gust sa vezi ce bun e credema
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh