Buna fetelor!
Cand te casatoresti, totul e nou, si in domeniul culinar la icneput toate-s noi. Cel putin asta e valabil la mine.
Saptamana trecuta am facut un chec. Si pentru ca a iesit foarte bun, va las reteta. Merge foarte repede!
De ce aveti nevoie:
Cum se prepara:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Cele 3 albusuri se bat spuma.
Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si praful de copt stins in putin otet.
Apoi se incorporeaza ablusurile batute spuma amestecand de jos in sus.
Aceasta compozitie se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a cele 3 linguri cacao.
Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.
Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.
Se lasa sa se raceasca se taie felii si se serveste langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.
Era cat pe ce sa uit.. Eu, dupa ce am pus in yava de chec portia cu zaharul vanilat... am pus bucati de ciocolata (nu conteaza marca, sau daca e cu alune sau nu, a mea a fost si cu alune) pentru ca cu cioco e si mai bun checul..:D
Pofta buna!
P.S: Pentru nelamuriri va stau la dispozitie :D
Comments
RSS feed for comments to this post